BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 12 May 2011

wardah~~


Assalam...


Inilah pokok bunga pertama yang aku tanam...
30/4/2011...
Ada insan yang amat suka menanam pokok...
Siapa lagi kalau bukan mama..
Rumahku dipenuhi pokok2..
Setiap pagi mama akan bangun pagi untuk menyiram..
Bila malam..mama menenangkan fikiran dengan meluangkan masa di luar dengan angin yang nyaman..
Pernah aku bertanya..kenapa mama suka tanam pokok??
Tapi mama rasa tenang bila mama bad mood atau bosan..

Tapi itu masa dahulu..
Sekarang aku dah paham perasaan itu..
Setiap pagi..ada satu perkara yg perlu aku buat..
Selain gosok gigi,mandi,breakfast...
Siram pokok bunga...
Teman serumah gelak saja kat aku..
comelkan???
bila kita menjaga pokok yang juga makhluk Allah...
Rasa seronok tengok pokok..sebab pokok bertasbih kepadaNya all the time..
Tak macam manusia yang sentiasa lalai dan leka dgn dunia..Istigfar..

“Bertasbih kepada-Nya langit yang tujuh dan bumi serta segenap isinya. Dan segala makhluk bertasbih dan bertahmid kepada-Nya, akan tetapi kalian tidak mengerti cara tasbih mereka. Sesungguhnya Dia Maha Penyabar dan Maha Pengampun.” (Al-Isra’: 44).


Pokok aku yang pertama ni species golden rose..
Wardah itu dlm bahasa arab..dlm bahasa melayu nya bermaksud bunga rose..
Bila aku cita kat mama yang aku tanam pokok..
Mama x gelak pon kat aku siap bagi tip2 nk jaga pokok lg...
Mama lawaklaaa...haha

Harapan:semoga pokok ni berbunga...sama seperti apa yang aku harapkan untuk cita2 aku yang lain..

IAllah..

2 comments:

MuNirAh said...

comel sangat2~
heehhehe..kt mana beli baja mai?kita pun nak tanam tulip la!
=)

siti maisarah zaini said...

kpd cik munirah..kat mne2 kedai ada baja..rsenye asyan pon ade..tanam la mun..sonok tanam pokok ni..rasa bahagia..wink wink..